Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква. Това са

...
Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква. Това са
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква, чиста инсинуация


Ролята на Алексей Петров за коалицията е безусловно никаква. Това са клевети, съобщи по Нова ТВ вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Много би ми се желало хората, които приказват за „ стъкмяване ”, да не натрупат политически актив с тези изказвания. Преговорите за съставянето на това държавно управление се случиха пред очите на българите. Мисля, че до момента не е употребен по-прозрачен и открит метод. Имаме съображение да кажем, че кабинетът работи, дава непоклатимост и това очевидно не се харесва на всеки ”, разясни Габриел.

И добави, че очаква президентът да одобри оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Вчера Румен Радев попита каква е била ролята на Алексей Петров в „ стъкмяването на обединението “, какви задължения са поемани към него, „ какви високи постове в страната са му обещавани, от кого и при какви условия ”.

Габриел отхвърли да е имало предложения към Петров за пост в политиката. „ Там, където е имало промяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които поддържат държавното управление ”, твърди вицепремиерът и предстоящ министър председател на страната.

През последните два месеца България излезе от интернационалната изолираност, в която беше изпаднала последните две години. Страната ни ясно утвърди евроатлантическия си път. България има признат бюджет. Работим за избавяне на европейски средства, свързани с проекта за възобновяване ”, разясни Мария Габриел.

„ Уважавам президентската институция и считам, че България сега може единствено да завоюва, в случай че в действителност сме обединени. Защото повече от всеки път България е част от развой, в който в целия свят се случват извънредно интензивни неща. Не би трябвало да изоставаме. Трябва да кажа, че разговор с президентската институция аз персонално имам и за мен той е доста значим ”, изясни Мария Габриел.

Тя посочи, че за момента няма информация дали Пепи Еврото е умрял. „ Очакваме отговор от Генералното ни консулство в Дубай. В момента, в който го получим, той ще бъде обществен ”, сподели още вицепремиерът.

За шпионския скандал с тримата българи във Англия (единият от които – Бисер Джамбазов – се оказа член на Българска социалистическа партия, получил партийната си брошура персонално от Сергей Станишев, б.р.), Мария Габриел разяснява:

„ С Англия сме положителни сътрудници. Сигурността е наша обща тематика и правя оценка позитивно това, че способените служби и управляващи в България са били в течение на следствието още през цялото време ”, разяснява Мария Габриел.

Тя увери, че всички криминални закононарушения, които се случиха в последно време в България няма да ни отдалечат от Шенген.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР